Få sminket att hålla i värmen

När sommaren kommer, eller då du är utomlands, så kan det ibland kännas svårt att sminka sig så att det blir bra samt att få det att hålla! Då det är varmt så tenderar man ju att svettas mer och med svetten kan sminket rinna iväg. Men det finns bra råd för smink och hur du bäst sminkar dig när det är varmt ute. Du kan ju helt skippa att sminka dig, men ska du iväg på något kan det vara kul att piffa till dig.

Det du ska börja med, det är att återfukta din hud i ansiktet. Använd dig av en hudvårdskräm anpassad efter din hudtyp. Satsa gärna på en som även har en SPF på 30–50. Så gör rent, använd toner, ett serum, samt avsluta med en dagkräm med högt SPF.

Bra tips för sommarsminkningen

För att din foundation ska sitta kvar, samt se snygg ut, börja med att ha en primer i ansiktet. Dels slätar den ut och jämnar till, dels så håller den kvar sminket. Satsa gärna på en primer som mattar ner, så att du får bort den svettiga looken.

Sedan fortsätt, med en lätt bas. Du behöver inte ha en fulltäckande foundation på sommaren. På sommaren är det även bra att satsa på smink som är krämigt. Det eftersom det så att säga sjunker in i huden på bra sätt. Du som har fet hy, du bör dock satsa på pudersmink.

En vattenfast mascara är ett måste då det är varmt ute. Då slipper du att den lägger sig under dina ögon och ger dig en tvättbjörnslook.

Fixera med setting powder och avsluta med setting spray

När du har sminkat dig så kan du matta ner glansiga partier i ansiktet. Det med ett så kallat setting powder. Den gör även att ditt smink håller så mycket bättre. Du kan svepa den över hela ditt ansikte, eller använda dig av en mindre sminkborste för att lägga på på de områden du vill matta ner.

Sedan, se till att ha som vana att avsluta varje sminkning med en setting spray. Det oavsett om det är sommar eller vinter! Fördelen med den är att då får du en makeup som sitter hela dagen. Det finns idag flera olika setting sprays att välja mellan. Allt från de som ger matt resultat, till de som ger lyster eller återfuktar.

Låt bli ditt ansikte

När du har sminkat dig, försök då att låta bli att pilla och peta i ansiktet. Visst kan det vara svårt, särskilt om du känner av att det dyker upp svettpärlor lite varstans. Men du kommer smeta ut sminket om du är där med fingrarna. Använd en servett istället och dutta lite försiktigt med den i ansiktet. Dra inte med pappret, samt undvik att använda toalettpapper. Ofta är det tunt och kan smula fast sig i ditt ansikte.

Förhoppningsvis har våra bra råd för smink och sminkning gett dig de tips du behöver för att göra en bra sminkning i varmt väder!