Koppla av i en skön hängmatta

När det är sommar, sol och semester, vad passar då bättre än att lägga dig i en skön hängmatta för att bara vara och för att koppla av. Men för att kunna göra det, ja då måste du ju se till att köpa dig en hängmatta! Men då det idag finns en massa varianter av hängmattor, så kan det ju vara bra att fundera lite på vad det är du vill ha. Kanske du är ute efter en färgglad hängmatta i nät, från Sydamerika, eller vill du ha en i helt tyg, i vitt och blått? 

I varmare länder så sover man mer än gärna ute i sina hängmattor. Det kan du göra även här, om det är sommar, eller om du har den inne. Men då gäller det ju även att du har en bred och bekväm variant. 

Vad för hängmatta passar dig?

Det finns som sagt en massa olika varianter av hängmattor idag. Så det kan kännas svårt att välja. Det är inte fel att kika på nätet, på bilder, så att du får en uppfattning om hur de kan se ut. Fundera på om du vill ha den på en och samma plats, eller om den ska vara enkel att flytta på. En hängmatta kan ju hängas upp på olika sätt idag. Ett sätt är med rep, mellan två träd. Har du inga träd så kan det funka även med stolpar eller liknande. Det finns även ställningar och stativ. Dessa gör att du kan ha hängmattan precis var du vill!

En hängmatta bör vara i en storlek som passar dig. Oftast säger man det att den bör vara minst en meter längre än vad du är. Sen är det ofta bekvämare med en bredare variant än den smala hängmattan.

Sen var det ju även detta med vad för material den ska vara i samt om det är en viss färg du vill ha den i. Du har även valet mellan att ha en hängmatta med spridare så väl som utan spridare. 

Att kliva i och ur en hängmatta

Det kan vara lite trixigt att lägga sig i en hängmatta eller ta sig ur den, utan att flippa runt och ut ur den! Dock finns det ett par enkla sätt att gå tillväga. Ett sätt är att du sätter dig med båda benen på samma sida, på samma sätt som om det vore en stol du sitter på. Sedan lyfter du upp ena benet i hängmattan, lägger dig bakåt och lyfter sedan in det andra benet. 

Du kan även testa att sätta dig grensle över hängmattan, med ett ben på var sida om den. Sedan lägger du dit bakåt och lyfter in benen.

När du ska ta dig ur, så kan du sätta dig upp och sedan sätta ett ben på var sida igen, som när du klev i. 

Med lite övning, så kommer du snabbt att kunna både lägga dig i den och ta dig ur den, utan att du trillar i backen!