Förnya ditt hem utan att renovera det

Ibland finns ju lusten där att totalt göra om hemma. Men det är inte alltid det går att göra en fullständig renovering. Det är inte heller ett måste att totalrenovera hemma för att få det att kännas som nytt. Du kan ta del av våra goda råd för inredning samt våra smarta tips för hur du förnyar hemmet med enkla medel.

Nytt och fräscht hemma

En köksrenovering är inte alltid ett måste för att få till ett fräscht kök. Om det redan är funktionellt, så kan det gott och väl räcka att piffa upp dess utseende. Ett sätt att göra det nytt i ditt kök, det är att måla om dina köksluckor, skåp och lådor, samt sätta på nya knoppar.

Just nya knoppar och handtag kan du även satsa på att sätta på alla dina garderober, dörrar, luckor eller byrålådor.

Ett annat sätt att uppdatera i köket, eller i badrummet, det är att göra något åt kaklet. Du behöver inte kakla om, det kan vara både svårt och dyrt. Det du kan göra är att måla om dem! Det med en kakelfärg, som är anpassad just för detta. Sedan finns även alternativet kakeldekor.

Om du har en bänkskiva i trä, i köket eller i ett annat rum, så kan du enkelt förnya den. Det genom att betsa om den i en helt annan kulör. Är det så att skivan i sig är sliten, så kan du även satsa på att byta ut den. Det finns olika alternativ, för alla plånböcker. Dyrast, men hållbarast är att byta till en skiva i massivt trä eller sten. Sen finns det även billigare i form av laminat.

Fler bra tips

Ett bra tips för att förnya hemma utan att det kostar multum, det är att måla om de möbler du har hemma, eller fynda billigt på loppis och gör om! Att måla om överhuvudtaget är ett bra knep som inte kostar allt för mycket pengar. Du kan även måla om dörrar, fönsterkarmar och annat.  Lite färg här och där kan göra en stor skillnad.

För att förnya hemma, så kan du även satsa på enkla inredningsdetaljer. Köp hem lite nya kuddfodral, ett nytt duschdraperi, nya gardiner och så vidare.  Kör färdigt, eller om du är händig, sy eget! Att köpa hem tyg och göra egna gardiner, dukar, samt annat är både roligt och billigt.

Du som vill förnya väggarna, du kan göra det genom att måla dem, eller att tapetsera om. Ett smart sätt att tapetsera är att välja non woven. Det är mycket enklare att tapetsera med det än de gamla vanliga papperstapeterna. Med non woven slipper du att ha ett tapetbord, att förlimma, vänta på att det ska svälla och så vidare. Det är bara att ta fram dem och sätta upp!

Vi hoppas att dessa goda råd för inredning och tips för förnyelse ska vara en bra hjälp på vägen för dig att kunna förnya ditt hem. Det utan att behöva satsa på att renovera om.